Opleiding hypnotherapie van Hypnos | Steeds meer cursisten kiezen ervoor

mrt 22, 2021 Bedrijven

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale Therapie van Hypnos. Bij onze trainingslocatie in Bussum bieden deskundige trainers een driejarige opleiding, waarbij alle facetten aan bod komen om mensen te helpen door middel van hypnose.

Hypnose als therapievorm zit sterk in de lift vanwege het meestal korte behandeltraject en de blijvende duur hiervan. 

Deze behandelvorm, waarbij de patiënt door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance wordt gebracht, is inmiddels zo ingeburgerd dat een aantal Nederlandse en Belgische ziekenhuizen medici werken met hypnose als hulp bij slaapproblemen en als pijnbestrijder bij vooral kinderen. 

Wat is nou precies hypnotherapie?

Hypnose is voor velen iets ongrijpbaars. In feite is het een vorm van psychotherapie waarbij de behandelaar als begeleider door middel van trance de cliënt op een directe wijze in contact met het onderbewustzijn: de plek waar het rationeel denken zich niet bemoeit met wat er nou écht speelt in iemand. 

In de trance-situatie is de cliënt veel makkelijker dan anders in staat om interventies van de behandelaar toe te staan, teneinde problematiek op te lossen. 

Trance is in feite een soort van interne focus waarbij je zélf de regie houdt, net zoals dagdromen dat is: je maakt je dan even los van je omgeving en komt in een sfeer van veiligheid waarbij je effectief kunt werken aan oplossingen waar je in het dagelijks leven niet bij komt. De therapeut geeft door middel tijdens de trance een kader waarbij de cliënt zélf de oplossing vindt. 

Bij welke hulpvragen kan hypnose werken?

De meest voorkomende vragen of psychische of psychosomatische aandoeningen waar een hypnotherapeut mee te maken krijgt:

  • Diverse soorten hoofdpijn
  • Slapeloosheid en dromen
  • Verslavingen als roken en alcohol
  • Hulp bij afvallen
  • Trauma’s en rouwverwerking
  • Burn-out en stress
  • Een veelvoud aan ‘vage’ klachten

Wil jij ook erkend hypnotherapeut worden?

Bij Hypnos leer je veilig en zorgvuldig mensen te begeleiden in hun hulpvraag. De diverse methodes en technieken komen uitvoerig aan bod en je eigen persoonlijke ontwikkeling wordt evengoed meegenomen in ons opleidingstraject. In deze periode mag Hypnos weer coronaproof lesgeven op de eigen locatie in Bussum.

Wie een diploma heeft van de driejarige opleiding hypnotherapie van Hypnos, kan na toetreding van de beroepsvereniging in de meeste gevallen een gedeeltelijke vergoeding krijgen van ziektekostenverzekeraars.

Foto door C Technical via Pexels

Door Trefplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + zeven =